Când suntem stresați, nefericiți sau furioși, petrecem mai mult timp gândindu-ne la aceste emoții decât muncind, creând, inovând, reușind. Asta înseamnă că este în interesul dvs., ca angajator, manager de hotel/spa sau manager de resurse umane, să-ți menții echipa fericită și implicată.
Starea de bine a angajaților nu este doar de dragul echipei dvs. - este crucială pentru succesul întregii companii. Dar, da este adevărat, munca nu este întotdeauna distractivă, dar este datoria dvs.să o faceți mai tolerabilă sau chiar mai frumoasă!
Deci, cum stimulați angajații, păstrând în același timp o echipă ocupată și productivă, în vremuri bune și rele? Un loc de muncă care prioritizează starea de bine a angajaților săi beneficiază de rate mai mari de retenție, costuri mai mici, productivitate crescută și succes general. Și are un impact direct asupra rezultatelor unei companii. Atunci când angajații sunt fericiți și sănătoși, este mai probabil să fie implicați și productivi, ceea ce duce la rate mai mari de retenție, absenteism mai mic și costuri mai mici ale cifrei de afaceri. În plus, un loc de muncă care acordă prioritate stării de bine, este mai atractiv pentru solicitanții de locuri de muncă, facilitând atragerea și păstrarea talentelor de top.
Pentru a îmbunătăți wellness-ul angajaților din compania dvs., asigurați-vă că urmați măcar pașii următori.
1.Promovarea unui mediu sănătos. Crearea unui mediu de lucru sănătos și favorabil este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți bunăstarea angajaților. Aceasta include furnizarea de echipamente ergonomice, promovarea activității fizice și încurajarea obiceiurilor sănătoase, cum ar fi pauzele regulate, nutriția adecvată, hidratarea și auto-îngrijirea. Din păcate la noi in Romania nu prea există programe de asistență pentru angajați, dar ele chiar ar ajuta. Cheia este să înțelegeți nevoile angajaților dvs. și să vă adaptați eforturile la situațiile și preferințele lor unice.
2. Încurajați jurnalizarea experiențelor. Încurajarea angajaților să țină un jurnal despre experiențele și emoțiile lor poate fi o modalitate puternică de a-și îmbunătăți starea mentală. Jurnalul îi ajută pe angajați să-și proceseze emoțiile și gândurile, să crească conștiința de sine și să încurajeze o mentalitate de creștere. De asemenea pentru starea mentala ajută discuțiile deschise cu superiorii. Managerii de spa să-și aloce mai mult timp fiecărui angajat in parte ptr. meetinguri 1-1.
3.Încurajați activitatea fizică: Oferiți cursuri de fitness la fața locului sau încurajați angajații să ia pauze de mers pe jos în timpul zilei, sau măcar pauza de masă sa fie in aer liber.
4. Promovați un mediu de lucru pozitiv: Creați o cultură a pozitivității, respectului și sprijinului.
5. Oferiți prime/ bonusuri non-financiare bazate pe performanțe profesionale dar care să facă viața oamenilor mai plăcuta...un weekend escape, un voucher de cumpărături etc.
6. Oferiți echilibru între viața profesională și cea personală-oferă program de lucru flexibil, opțiuni de a lucra online sau timp liber prelungit din motive personale și familiale.
7. Investește în dezvoltarea profesională : oferă programe de formare, coaching sau mentorat pentru a ajuta angajații să se dezvolte și să avanseze în cariera lor. Când a fost ultima dată cănd s-a investit într-un recepționer sau intr-un terapeut? Acest aspect este tare dureros ( cel puțin așa il văd eu) din păcate, foarte puține centre spa, oferă un sprijin real atunci cănd vine vorba despre investiții in oameni, deși acești oameni sunt bread and butter-ul organizației tale.
8. Oferiți-le oamenilor un scop : oferiți angajaților oportunități de a contribui la cauze caritabile, de a participa la proiecte de voluntariat sau de a se alătura grupurilor de resurse ale angajaților.
9. Angajații care lucrează în domeniul de wellness au chiar ei nevoie in primul rănd de wellness! Pare un paradox dar este o normalitate de fapt... Oferiți programe de wellness : încurajați angajații să participe la programe de wellness, cum ar fi ateliere de gestionare a stresului, cursuri de nutriție sau antrenament de mindfulness, yoga, meditație, aduceți specialiști pe diverse ramuri de wellbeing să ii inspire. Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care companiile pot investi în bunăstarea angajaților lor. Lista ar putea fi mai lungă cu puțină creativitate din partea angajatorilor și cu acceptarea faptului că fără oameni sănătoși, afacerea lor nu are cum să fie prea sanatoasă...este vorba de acțiune si reacțiune. . .
Cheia este să înțelegeți nevoile angajaților dvs. și să vă adaptați eforturile la situațiile și preferințele unice ale acestora. Starea de bine a angajaților este esențială pentru un loc de muncă de succes și înfloritor! Hai să fim bine cu toții!