Cu totii ne dorim performanta. Motivul simplu: genereaza succesul de care avem nevoie in business. Prin urmare este de la sine inteles ca orice manager isi doreste de la subalternii sai „performanata”. Insa unii confirma, altii nu.
Cum gestionam situatia angajatilor care nu performeaza? Ce facem cu acei angajati? Ce actiuni putem intreprinde pentru a redresa situatia? Putem redresa situatia?
Cazul cel mai des ( pe care l-am intalnit eu) in care oamenii in spa nu ajung la un nivel inalt de performanta este datorat lipsei de diverse abilitati si calificative tehnice.
Lipsa de abilităţi: aceasta este în principal responsabilitatea angajatorului — trebuie să furnizeze formare.
• +Niciodată nu le-au avut
+Este nevoie de practică
+Nu se poate aplica
Lipsa de informaţii: aceasta este, de asemenea, responsabilitatea angajatorului — trebuie să furnizeze informaţiile sau să instruiască angajaţii cum să utilizeze sau să colecteze informaţii disponibile.
+ Nu ştiu aşteptările angajatorului
+Nu deține datele curente
+Nu se pot aplica informaţiile pe care le deţine
Aspecte motivaţionale: Responsabilitate comună a angajatorului şi angajatului -necesită o discuţie bilaterală. Lucruri şi oameni care fac din mediul de muncă al anagajatului o pedeapsă (simte că lucrează într-un mediu ostil) Atitudini şi probleme personale
Probleme personale: Responsabilitatea angajatului –trebuie să îşi rezolve problemele din viaţa personală
+Abuzul de substanţe interzise
+Sănătatea emoţională
+ Sănătatea fizică
+ Stil de viaţă nesanatos
Probleme de mediu: Responsabilitatea angajatorului- este necesară revizuirea unor aspecte. Standarde nerealiste Fisă a postului incompletă Mijloacele de munca disponibile sunt inadecvate Proceduri de lucru neadecvate sau incomplete (Jones, 1993)